Posao na brodu

Posao na brodu već duže vreme predstavlja primamljivo kratkoročno rešenje za lošu finansijsku situaciju, a posebno u današnje vreme sve veći broj mladih ljudi se odlučuje upravo za rad na brodu. Primamljivost ovakvog vida „šljake“ proističe prvenstveno iz toga što je mesečna plata za naše uslove i više nego solidna (za osnovne poslove 1000$-2000$), a neophodne kvalifikacije su dosta nisko postavljene (znanje engleskog, zdravlje i sl.). Svakako ne treba zaboraviti da u slučaju posla na prekookeanskom brodu obilazite i neke od najlepših svetskih turističkih lokacija.

Posao na prekookeanskom brodu

Jeste da su kruzeri namenjeni turizmu, ali vi tamo ne idete kao turista već kao radnik i smene od 10 pa i više sati su u potpunosti uobičajene. Ipak u slučaju usidrenja na razna egzotična ostrva imate pravo da svoje slobodno vreme provedete na njima i osetite draži krstarenja makar na kratko.

Prilikom prijave, a u zavisnosti od Vašeg ranijeg iskustva, prijavljujete se za odredjeni posao kao što je konobar, fotograf, sobar, fitnes instruktor itd. U toku intervjua je nephodno da pokažete srednji nivo znanja engleskog jezika i da na istom odgovarate na pitanja vezana za posao na koji se prijavljujete.

Prekookenaski kruzeri

Kako da se prijavim

Danas postoji veliki broj agencija za posao na brodu i one se medju sobom razlikuju u tome za koju kompaniju za krstarenje oni rade tj. za koju kompaniju nalaze radnike, koliki su vam troškovi pred zaposlenje i naravno koliku platu nude. Koraci za prijavu su sledeći:

  1. Odabir agencije
  2. Kontaktiranje agencije i slanje CV-a
  3. Poziv na intervju i intervju
  4. Regulisanje vize, lekarskog pregleda i drugih neophodnih papira
  5. Potpisivanje ugovora

Prikom odabira agencije je najbolje da proverite da li su oni zvaničan agent kompanije za koju tvrde da rade, što se može proveriti na zvaničnim sajtovima tih kompanija, na kojima se nalaze kontakti lokalnih agenata/agencija. Najbolja je preporuka od strane prijatelja koji je već radio za neku kompaniju. Kada birate agenciju neophodno je da budete dosta obazrivi kako ne biste bili prevareni.

Nakon slanja CV-a i referenci, bivate pozvani na intervju koji se održava u nekom od većih gradova regiona (u zavisnosti od agencije). Na intervju treba da dodjete obučeni u poslovnom stilu, i da ostavite utisak ozbiljnosti i odgovornosti. Preporučljivo je da se pripremite da dajete odgovore na pitanja na engleskom jeziku u vezi sa poslom za koju se prijavljujete tj. za koji imate referencu.

Posle obavljenog intervjua ako ste ostavili agenciji neophodan utisak za dobijanje posla, obavljate zdravstvene preglede i prijavljujete se za dobijanje vize. Tu Vam ujedno i počinju prvi troškovi kao što su provizija agencije, troškovi lekarskog pregleda, vize, obuke i još neki eventualni troškovi, koje bi trebalo sve da povratite sa prvom platom. Trebalo bi još napomenuti da neke agencije u svoje troškove imaju uključenu i cenu avionske karte do polazne luke, a neke nemaju. Vreme od potpisivanja ugovora do ukrcaja na brod je izmedju 3 nedelje i 6 meseci.

Listu agencija možete pronaći ovde


7 komentara na... “Posao na brodu”
Avatar
nikola

JEL neko zna kad ima konkurs za rad na brodu?


Avatar
Milena

Bio je pocetkom februara, ne znam da li posle ovog ima jos neki termin.
Poz


Avatar
bojan goranovic

ja bih volio da radim na brodu bilo sta ceo zivot sam sportista ali zivot je pakao imam zenu i tri deteta tesko se zivi ako ikako mogu da dodjem i gde na neki razgovor zaposao na brodu molim vas obavestite me. pozdrav


Avatar
Manuel

kako dobiti broj od agencije za rad na brodu pozz


Avatar
dejan jovanovic

ako neko zna kako se dolazi do adresse ili konkursa za posao na broDu 0655182443


Avatar
sinisa

Kako da se konkurise kada nema mesta ni u jednoj od agencija..?


Avatar
deki

samo preko veze ili da ih zoves direktno mada ovo sa kruzerima dovodi i do nekih rizika npr pirati obozavaju takve brodove tako da ako vas startuju pirati zbog bogatasa koji dolaze na brod zna se sta i kako jbg nije cvece ali jadan narod nema sta drugo da radi u srbiji pa mora da pali odavde radi bilo kakvog kesa..
(required)(required) (Won't be displayed)


Komentar: